A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Zamárdi strandZamárdi a Balaton déli partjának egyik legszebb, családias üdülőhelye, a 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható, kisebb-nagyobb strand található vizesblokkokkal, öltözőkabinokkal, vendéglátóhelyekkel, játszóterekkel, kölcsönzőkkel.

Közülük is ki kell emelni, a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett, 3 km hosszú, egybefüggő, füves, árnyas szabadstrandot, amely csodálatos panorámával tekint a Tihanyi- félszigetre. Június végétől augusztus végéig a strandolók biztonságát Bácskai utcai központtal ingyenes elsősegélyt nyújtópont és vízimentő-szolgálat felügyeli. A strand az elmúlt években kiérdemelte a kiváló vízminőséget igazoló kék zászlót. Itt található a csónakok, vitorlások fogadására alkalmas kikötő is.

 

A Balaton felé futó utcák végénél kisebb strandok várják a vendégeket, amelyek közül ki kell emelni a Jegenye és az Orgona teret, illetve a Táncsics utcát.

 

A strandolás és a parkolás Zamárdi egész területén ingyenes!

 

Zamárdi strandAz aktív üdülést kedvelők különböző sportolási lehetőségek közül választhatnak: szörfözés, csónakázás, vízibicikli, horgászat, strandröplabda, tenisz, futball, gokart, minigolf, kerékpározás, vízicsúszda, vízi trambulin stb.

 

A strandok a helyet adnak egyes rendezvényeknek is. Július közepétől hétvégeken, hetente változó helyszínen játszóház szórakoztatja a gyermekeket. A Bácskai utcai strand a központja a Balatoni Játszadalomnak, az augusztus 20-i tűzijátéknak és az esti utcabáloknak (kedd, péntek, szombat 19-23h). A Kossuth utcai szakaszon rendezik meg strandröplabda kupát.

 

A gondozott gyep, a szép panoráma, a jó szolgáltatások, a kirándulási, helyi túrázási lehetőségek, az érdekes látnivalók mind a pihenést, regenerálódást, feltöltődést hivatottak szolgálni.